Translate

sâmbătă, 20 iunie 2015

Ideea de afacere online nr. 6



Astazi vom vorbi despre Multilevel Marketing.

Exista multe firme pe piata, care isi promoveaza produsele prin reprezentanti de vanzari, recompensand pe fiecare persoana care promoveaza afacerea, in functie de realizarile sale.

Primul meu job a fost acela de reprezentant Avon. 

Ca sa devii reprezentant la o firma de MLM nu te costa nimic. Practic, incercarea de a porni o afacere de acest tip nu implica nici un fel de investitii din partea ta.

Desigur, exista pe piata si firme, la care, daca vrei sa devii colaborator trebuie sa cumperi un anumit pachet de start sau sa platesti o taxa de inscriere.

 Nu ti le recomand pe acestea, daca esti la inceput. Alege o firma care iti ofera gratuit accesul la oportunitatea sa si daca esti multumit de rezultatele pe care le ai poti incepe sa faci afaceri si cu cele care iti solicita diverse taxe la inscriere.

Avantajele afacerilor de tip multilevel marketing:
  • pot fi demarate chiar daca nu ai o conexiune la internet sau calculator.
  • ti se pun la dispozitie gratuit: cataloage de prezentare, mostre de produse, materiale pentru promovarea afacerii ( planul de marketing etc.)
  • participi gratuit la traininguri care se fac in respectiva companie. Aici poti invata cum sa vinzi mai eficient produsele, cum sa faci o prezentare unui grup de oameni, cum sa faci prospecting pentru a-ti mari echipa de reprezentanti etc.
  • in cazul in care te hotarasti sa te implici cu adevarat si iti creezi o echipa de reprezentanti, poti castiga pe mai multe nivele de adancime. Cu alte cuvinte castigi bani de la fiecare persoana inscrisa in echipa ta, chiar daca nu ai inscris tu direct acea persoana.
  • nu necesita nici o investitie financiara din partea ta.
  • nu iti ocupa mult timp. Cateva ore saptamanal sunt suficiente. Desigur, timpul alocat difera in functie de gradul de implicare pe care il ai si de obiectivele pe care ti-ai stabilit sa le atingi in ceea ce priveste aceasta afacere. Exista persoane care se dedica exclusiv afacerilor de acest tip si nu au si un al doilea job cu program fix de 8 ore pe zi.
  • se castiga bine. Asa cum spuneam mai sus, exista persoane care fac MLM full time, pentru ca, veniturile pe care le obtin de aici le sunt suficiente pentru a le asigura stilul de viata pe care si-l doresc.

Dezavantaje:
  • implica timp, pe care sa-l dedici pentru a lua legatura cu potentiali clienti si parteneri de afacere
  • la inceput castigi putini bani si in timp, daca te tii de treaba, ajungi sa castigi mai mult.
  • trebuie sa vinzi. Indiferent ca vorbim de vanzarea produselor sau a oportunitatii de afacere, procesul de vanzare este nelipsit. Si daca nu iti place ceea ce faci, daca nu iti plac cu adevarat produsele acelei firme nu vei fi capabil sa faci asta mult timp si vei sfarsi renuntand.

Acest tip de afacere, la fel ca si orice alta afacere necesita rabdare si implicare. Daca nu esti dispus sa ii acorzi atentia necesara, vei sfarsi esuand.

Iar daca te intrebi care este diferenta dintre mlm si afiliere, iata raspunsul: spre deosebire de mlm, atunci cand esti afiliat, nu trebuie sa vinzi; este suficient sa trimiti link-ul prietenilor tai si daca cineva este interesat, intra pe site-ul respectiv si se informeaza, iar in momentul in care cumpara, tu primesti un comision.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu